Si vous avez besoin d’un grand réservoir pour irriguer le jardin, mais que le budget familial ne vous permet pas d’en acheter un cher, fabriquez-le vous-même en polyéthylène ! Il peut être installé n’importe où et vous servir toute la saison de jardinage ! De cette façon, vous aurez toujours de l’eau chaude à portée de main !

TU AS BESOIN DE:

-4 piquets en métal ou en bois, d’environ 2 mètres de haut ;

-foret pour le jardin ;

-treillis pour clôture en fil de fer, d’une hauteur de 1,5 mètre et d’une longueur de 3 mètres ;

-fil d’attache ;

-un morceau de linoléum ou d’un autre matériau épais ;

-polyéthylène épais d’une longueur de 4 mètres et d’une largeur de 1,5 mètre ;

-repasser + 2 morceaux de papier ou de tissu ;

-un tuyau en PVC + un coude ;

-un robinet + les adaptateurs nécessaires ;

-2 colliers en métal ;

-Scotch.

PROCÉDURE:

1. Faites 4 trous dans le sol à l’aide de la perceuse de jardin. Leur profondeur doit être d’environ 50 cm et la distance entre eux – 75 cm. Ils doivent également représenter les coins d’un carré.

2.Installez 4 piquets en métal ou en bois dans les trous obtenus. Ils supporteront le poids du réservoir plein.

3.Săpați un șanț circular, cu adâncimea de câțiva cm, între pari (puțin spre interior).

4.Întindeți plasa de sârmă între pari (spre interiorul lor), legându-o de ei cu bucățele de sârmă pentru legat. Marginea ei inferioară trebuie îngropată în șanțul săpat anterior: astfel ea nu se va deforma în timpul umplerii rezervorului. Ultima latură a sârmei se lasă desfăcută.

5.Uniformizați solul din interiorul construcției rezultate, după care acoperiți-l cu linoleum sau materialul gros, pe care l-ați ales.

6.Tăiați bucata de polietilenă, de care aveți nevoie. Îndoiți-o în jumătate (în direcție longitudinală), după care lipiți-i marginile lungi și marginile scurte dintr-o singură parte, ca să obțineți un sac. Lăsați un orificiu suficient pentru pătrunderea fixă a țevii — pe fundul sacului (în mijloc). Polietilena se lipește ușor cu fierul de călcat: pur și simplu puneți-o între 2 bucăți de hârtie sau material și treceți de câteva ori cu fierul încins pe suprafața ei.

7.După aceasta montați cotul pe unul dintre capetele țevii PVC. Apoi introduceți-o prin orificiul de pe fundul sacului, astfel încât cotul să rămână în interiorul lui. Pliați sub formă de acordeon partea inferioară a sacului, apropiindu-o de țeavă, după care fixați-o cu colierele metalice. La sfârșit înfășurați compact locul respectiv cu scotch, ca să etanșați complet orificiul, prin care iese țeava.

8.Așezați sacul pliat în interiorul construcției de sârmă, scoțând țeava prin ea. După aceasta montați robinetul pe capătul ei.

9.Turnați puțină apă în sac, ca să-i îndreptați fundul.

10.Apoi fixați bucata de sârmă, care a rămas desfăcută. Nu uitați să-i îngropați partea inferioară. Acoperiți marginile superioare ale construcției cu o bucată de linoleum sau alt material gros, ca să evitați agățarea peliculei.

11.Ridicați cu grijă marginile sacului, îndoindu-le peste marginile construcției.

12.Umpleți rezervorul cu apă. Lăsați-o să se încălzească, după care folosiți-o pentru irigare. În rezervor încap 1000 litri de apă.

Bon jardinage !